SANNA NIELSEN HOPPAS PÅ EN
ALLSÅNGSREPRIS MED KUNGEN

Visst känner vi oss extra stolta över Sanna Nielsen?
Tänk att hon knep bronsplatsen i självaste Eurovision Song Contest! Den smäktande balladen Undo gick hem hos fler än oss svenskar och därför släpps nu hennes nya skiva i flera andra länder.

Sanna var favorittippad redan innan tävlingen, men alla vet ju hur svårt det kan vara att leva upp till sådana förväntningar.

Hur känns det nu i efterhand?

– Eurovision var ett fantastiskt äventyr som jag är väldigt stolt över att ha fått uppleva. Jag nyper mig i armen varje dag för att inse att vi faktiskt kom trea i tävlingen. Det är häftigt och ett fint kvitto på att det vi gjorde var bra. Trodde aldrig att det skulle bli en så fin respons även efter programmet.
– Undo spelas mycket runt om i Europa och vi får många förfrågningar vilket resulterar i att min skiva ”7” som släpps i Sverige den 1 juli även släpps i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Det känns väldigt roligt att få möjligheten att släppa mer musik utomlands.

Man förstår att ditt liv är ganska hektiskt. Vad händer mer nu?
– När jag kom hem från Eurovision ställde jag mig direkt i studion och färdigställde min skiva ”7”. I samband med det har jag också påbörjat repetitionerna för musikalen Dr Zjivago. Däremellan gör jag ett antal spelningar med mitt band i sommar på olika festivaler och tillställningar. Jag förbereder även för min egna julturné i november och december. Det blir inte många lediga dagar för mig i år, men en veckas semester till Grekland ska jag hinna med där jag laddar batterierna och njuter av all god mat!

”Jag ser fram emot att få
gå in
i en annan roll och
inte vara Sanna för ett tag.”

Du ska spela i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera från augusti till januari. Vad jag har förstått så är det första gången du gör något liknande. Berätta lite om din roll och dina tankar kring projektet!
– Det är ett nytt kapitel jag påbörjar i mitt liv. Att medverka i en musikal har jag aldrig gjort. Jag har ingen erfarenhet av teater överhuvudtaget egentligen och blev nog lite paff när Malmö Opera ställde frågan till mig. Däremot har det varit en stor dröm för mig att någon gång få göra det här så jag funderade inte länge förrän jag tackade ja.
– Doktor Zjivago är en berättelse om Ryska revolutionen där vi får följa fyra ungdomars liv och deras öden. Det är en kärlekshistoria som går rakt in i hjärtat, men också en historielektion i hur det faktiskt var att leva i Ryssland på den tiden. Jag spelar rollen som Lara, en kvinna som förälskar sig i poeten och läkaren Dr Yuri Zjivago (Christopher Wollter) och man får följa deras resa och kärlek som är allt annat än lätt. Det är spänning, drama, historia, kärlek, poesi och politik!
– Jag ser fram emot att få gå in i en annan roll och inte vara Sanna för ett tag. Tror det kan vara väldigt inspirerande och lärorikt.

Du har uppträtt flera gånger på Victoriadagen, har du något särskilt minne från tidigare år?
– Ja, det är alltid en ära att få sjunga för Kronprinsessan och Kungafamiljen. Jag har minnen från alla gånger jag varit med, men ett minne som alltid kommer kännas lite extra nära är när jag var med första gången 2001. I slutet av programmet var det allsång med publiken i sången Änglamark. Jag fick för mig att det skulle vara härligt att höra Kungen sjunga, så jag gick ner till första raden och till min stora glädje sjöng Kungen med som bara den i Änglamark. Han tog i från tårna och det lät riktigt bra. Kanske han vill göra en repris i år?

Text: Caroline Möllesand (2014)

Tillbaka till fler reportage
Tillbaka till startsidan